En wat triggert jou?

Overal, thuis, op de sportclub of op school spelen resultaten een rol. Om resultaten te bereiken moeten we een inspanning leveren en daar hoort gedrag bij. Gedrag bestaat uit waarneembare handelingen. Wil jij iets bereiken dan gedraag je je vaak ook daarna. Op de werkplek is het niet anders. En soms zijn er ook uitschieters, zeker bij tegengestelde belangen. Wat de baas triggert, triggert jou misschien niet en andersom. Hoe komt dat? Hoe leer je samen voor hetzelfde resultaat te gaan en daar ook het gewenste gedrag bij te vertonen?

Consequenties

Gedrag lijkt lastig te beïnvloedden en toch is het makkelijker dan we denken. Alleen moet je wel de juiste consequenties verbinden aan het gewenst gedrag! En daar staan we meestal niet bij stil! Managers en leidinggevenden zijn zich veelal onvoldoende bewust wat het gedrag van mensen "triggert". Als je dat weet dan is de weg naar de aanpak van betere prestatie helemaal open. 

Prestatieverbeterplan 

Paselir is een organisatie die de klappen van zweep kent en u helpt uw prestaties te meten en aan te pakken. Tijdens de te doorlopen stappen in het Prestatieverbeterplan analyseren we het gedrag van mensen en leren we op de juiste consequenties te sturen en die gepast en effectief te belonen. Het gedrag bekrachtigen we met sociale beloningen en de resultaten doorgaans niet alleen met sociale maar ook materiële beloningen. Dit moet wel als beloning voelen, wat een onderdeel is van de aanpak.  

2 gedachten over “En wat triggert jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *