Interim Management

Verbinden – vertrouwen – resultaat

Het bepalen van het gewenste eindresultaat en de gedragsveranderingen die daarmee gepaard gaan is een belangrijke eerste stap. De uitvoering is minstens zo belangrijk en vraagt zorgvuldigheid en geduld, vooral omdat we ‘verbouwen terwijl de winkel open blijft’.

Als interim manager sta ik met beide benen op de werkvloer om organisaties te helpen bij zowel het ontwerpen als het uitvoeren van de geplande veranderingen. Als ‘spin in het web’ communiceer ik de gemaakte afspraken naar alle lagen van de organisatie en stuur bij waar nodig. Ook zorg ik ervoor dat aan de proceskant alle systemen worden doorgelicht en geoptimaliseerd, zodat ze goed op de geformuleerde doelstellingen aansluiten en deze niet in de weg staan.

Door mijn bedrijfsmatige achtergrond, mijn kennis van menselijk gedrag en mijn ervaring als HR-directeur in het bedrijfsleven spreek ik zowel de taal van de (HRM)expert als van de manager, directeur en bestuurder. Mensen vertrouwen mij snel hun frustraties en onzekerheden toe, waardoor eventuele obstakels snel aan het licht komen en effectief kunnen worden weggenomen.